Вы здесь

Благотворительный аукцион в «Галерее ХХІ»

Благодійний аукціон в «Галереї ХХІ» фото картини

14 серпня у вінницькій «Галереї ХХІ» відбувся благодійний аукціон. Предметом торгів був усього один лот – картина «Енергія добра», написана 13 червня в рамках міжнародного мистецького пленеру «Кращий Художник/The Best Artist – 2019».

Гроші від її продажу підуть на придбання матеріалів для уроків малювання, які будуть передані дітям з малозабезпечених сімей. До створення «Енергія добра» доклалися 15 відомих художників з 6 країн та 15 вихованців Вінницької художньої школи.

Картина потрапила до числа Рекордів України. Початкова вартість лоту – 1 гривня. Кілька хвилин активних торгів між меценатами – і картина пішла «з молотка» за 23 000. Саме таку суму заплатила за експериментальний мистецький витвір засновниця і директор будівельної компанії «Династія» Вікторія Галіцька. Проте, особисто бути на аукціоні Вікторія не змогла, замість неї торгувалася її помічниця Юлія Приймак

Ми раді, що виграли і тепер подаруємо дітям можливість творчо розвиватись. Оскільки у написання цієї картини вклали свої сили та душу в тому числі і діти, Вікторія хоче, щоб вона залишилась тим хлопчикам та дівчатам, які її малювали. Нехай вони надихаються нею.

Юлія Приймак

На щедрий вчинок меценатки публіка відреагувала не менш щедрими аплодисментами, та це був не єдиний сюрприз вечора. Міс-Вінниця-2019, Координаторка проекту «Кращий Художник/The Best Artist – 2019» Марина Сотник, отримала подарунок від знаного вінницького митця Володимира Козюка.

Володимир Козюк та Марина Сотник

Народний художник України, «батько» пленеру «Кращий художник» вручив красуні її ж портрет, написаний модною мисткинею Катериною Білетіною. По завершенні аукціону, пан Козюк запропонував усім, не гаючи часу, із користю витратити виручені за продаж «Енергії добра» гроші.

Я вже розмовляв із керівницею художньої школи, вона сказала що потрібно придбати, зараз ми всі разом підемо в магазин і купимо всі необхідні матеріали.

Володимир Козюк

Голосование: 
0
Ваша оценка: Нет
0
Голосов пока нет