Вы здесь

«Подольский Версаль» одновременно нарисуют 30 художников из 12 стран мира

Не лише грандіозними концертами, шоу і постановками, цього року вражатиме глядачів ІІІ міжнародний open air фестиваль Operafest Tulchyn-2019, який з 4 по 9 червня пройде на території парку тульчинського Палацу Потоцьких.

Фестиваль Operafest Tulchyn-2019

Окремих яскравих фарб фестивалю додадуть художники з 12 країн світу, які приїдуть на масштабний III Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist 2019».

Протягом десяти днів, з 4 по 15 червня, вони відтворюватимуть на своїх полотнах наймальовничіші куточки української «золотої провінції» – Вінниці та Поділля, проводитимуть майстер-класи, влаштовуватимуть персональні виставки та творчі зустрічі. А у розпал оперного фестивалю зафіксують у фарбах грандіозну оперну імпрезу, яка просто неба подарує усім глядачам незабутні емоції та враження.

«Такого міксу жанрів, форматів і проектів ще не було. Як і того, що «Подільський Версаль» одночасно зображатимуть на своїх полотнах 30 митців – молодих та зі світовим ім'ям! Учасниками та партнерами мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2019» стануть представники мистецької еліти США, Китаю, Польщі, В'єтнаму, Індії, ОАЕ, Грузії, Молдови, Франції, Вірменії, Таджикистану та інших країн»

ініціатор пленеру, народний художник України Володимир Козюк.

Тож ласкаво просимо усіх до мистецького раю, де ім'я «Художник» звучить гордо і поважно. Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник/The best artist», який проходить вже третій рік поспіль, є унікальним проектом, який не має аналогів в Україні та світі. Адже він має на меті формування культурного іміджу України як європейської держави шляхом розвитку культурних взаємовідносин та презентацій кращих зразків художнього мистецтва в Україні та світі.

Проект давно вийшов за рамки звичайного конкурсу серед художників, яких об'єднує бажання продемонструвати свій хист, талант та вміння у боротьбі за перемогу. Тому цього року, окрім традиційного нагородження переможців відзнаками «Кращий художник», вперше у рамках проекту відбудеться вручення спеціальної нагороди пленеру – почесного ордену «За розвиток мистецтва». Його отримають меценати та діячі культури, які несуть українське мистецтво у світ і забезпечують взаємозв'язок міжнародної творчої спільноти з української культурою.

Для проведення грандіозного пленеру митців з усього світу не випадково обрано фестиваль Operafest Tulchyn-2019 і знаменитий тульчинський Палац Потоцьких.

Палац Потоцьких у Тульчині

Визнаний одним із Семи чудес Вінниччини, свого часу палац називали «прикордонним» або «Подільським Версалем». Саме тут граф Станіслав Потоцький обвінчався з коханою Софією, для якої потім в Умані побудував славнозвісну «Софіївку».

У XVIII-XIX столітті Палац Потоцьких у Тульчині був епіцентром бурхливого культурного життя. Красі і розкоші тульчинського палацу, у якому був власний симфонічний оркестр, оперна і театральна трупи, унікальна бібліотека з раритетними виданнями (більше 17 тисяч томів!) і багатюща галерея з картинами Рафаеля, Тиціана, Рубенса, частина яких сьогодні виставляються у паризькому Луврі, навіть заздрив останній польський король Станіслав-Август.

Палац Потоцьких

Кого тільки не було на пишних балах, які влаштовував Станіслав Потоцький та його кохана Софія! Тут гостювали майже всі перші особи Європи XVIII-XIX століть: від короля до Оноре де Бальзака, Ференца Ліста і Пушкіна. Більше того – саме Тульчин був південною столицею декабристів. Тут розташовувався штаб другої армії, жив Пестель і спеціально у Тульчин до друзів-декабристів приїжджав Пушкін.

«Також із містом тісно пов'язані імена таких відомих митців та історичних постатей, як Олександр Суворов, Микола Леонтович, Кирило Стеценко, Іван Котляревський, Павло Тичина та багато інших»

арт-продюсер Operafest Tulchyn, заслужена артистка України Ірина Френкель

Дуже символічно, що саме зараз Палац Потоцьких, який має таку славетну історію, отримав шанс відродитися і заявити про себе не тільки на всю Україну, а й – світ! Ми щиро сподіваємося, що і чудовий мистецький пленер, який організовує Володимир Козюк, і така непересічна подія, як Міжнародний оперний open air фестиваль, приверне увагу максимальної кількості людей: як тих, хто цінує музичне мистецтво, так і тих, хто цікавиться історією, туризмом та відкриттям нових вражаючих місць в Україні.

Фестиваль Операфест Тульчин

Нагадаємо, з 4 по 9 червня на фестивалі Operafest Tulchyn-2019 будуть показані 12 приголомшливих постановок у виконанні найкращих театрів і солістів України, США, Польщі та Німеччини. Казкова опера «Король Дроздобород», унікальне Disney-шоу «Colours of the wind» та яскравий дитячий мюзикл «Пригоди Гекльберрі Фінна», грандіозний концерт «Гала-Опера» та українсько-німецька прем'єра всесвітньовідомої оперної ораторії Роберта Шумана «Рай і Пері», прем'єра польської опери «Straszny dwór» у виконанні Польської Королівської опери, балети «Собор Паризької Богоматері», «Тисяча і одна ніч» та «Історії у стилі танго», мюзикл-шоу «Вогні Бродвею» і легендарний «Танець вампірів», оперета у стилі «українського танго» «Гуцулка Ксеня» і дивовижне хорове шоу «Тропічний карнавал» – кожен день фестивалю буде неповторним!

 

Голосование: 
0
Ваша оценка: Нет
0
Голосов пока нет