Вы здесь

«Обереги» 2021

«Обереги» 2021

На Вінниччину для участі у всеукраїнському мистецькому пленері «Обереги» приїхали художники з різних куточків України. З 19 по 27 квітня вони будуть відтворити на своїх полотнах найвизначніші місця Вінниччини. Очолюватиме творчу спільноту Володимир Козюк – Народний художник України, голова громадської організації «Кращий художник/The Вest artist». За його словами, головна мета проєкту відкрити призабуті і малопомітні прошарки великої історії, щоб  подати їх у новому і сучасному форматі – повідомляє портал day.kiev.ua.

«Обереги» 2021 фото

«Пленер проходить із дотриманням карантинних обмежень, художники працюють малими групами. Вони виїздитимуть на локації і працюватимуть у різних місцях. У програмі Жмеринка, Браїлів, Тульчин, Бар, Печера та інші цікаві і визначні місця Вінниччини, – розповідає Володимир Козюк. – Пленер «Обереги» покликаний підтримати найкращих митців, щоб дати їм можливість на своїх полотнах не тільки показати красу нашої землі, але архітектуру, народні традиції і культуру. Тому головний меседж цьогорічного творчого пленеру «Відтворюємо Вінниччину».

У проєкті беруть участь активні митці, які неодноразово брали участь у проєкті «Кращий художник» і здобували перемогу. Серед них Богдан Макаренко (Київ), Олександр Брітцев (Харків), Неллі Кірман (Харків), Євгенія Божко (Одеса), Катерина Білетіна (Одеса), Злата Шишман (Одеса), Валерій Шматько (Харків) та Володимир Стасенко (Львів). У ролі кураторів виступають виконуючий обов’язки ректора Національної академії мистецтв України, заслужений діяч мистецтв України Остап Ковальчук та генеральний директор Національного музею «Київська картинна галерея», заслужений діяч мистецтв України Юрій Вакуленко.

Олеся Шуткевич

Голосование: 
0
Ваша оценка: Нет
0
Голосов пока нет