Вы здесь

Художественный фронт

Мистецький фронт

Я готувався до трьох персональних виставок у Грузії, але буквально за кілька днів до вильоту розпочалася війна. Звання Почесний професор Академії Давида Агмашенебелі (Грузія 2022р.) отримав заочно. Усі плани порушилися, а що ті плани, коли гинуть люди, коли знищують цілі міста, тому вирішив, що усі мої надбання, усі досягнення і усі картини мають служити українському народові. 

Нещодавно представляв Українське Мистецтво в Мілані (Італія) на ярмарці сучасного мистецтва «(Un)fair 2022». З продажу творів були закуплені ліки і привезені до Львова. В рамках проекту «Stand with Ukraine» за моєї участі було проведено виставки в Римі, Мадриді та Мурсії. Продав роботу на благодійному аукціоні, організованого «Christies KUNSTWERKE MAI 2022 Дюссельдорф» на підтримку біженців з України.

Як член наглядової ради Благодійного Фонду «HELP UKRAINE» з перших днів російської агресії допомагаю знедоленим українцям, також долучившись до команди, для боротьби на інформаційному фронті. Низка міжнародних благодійних проектів під гаслом «Живи, Україно!» стартувала в Європі: Вільнюс, Талін та інші.

Саме сьогодні мої роботи представлені в Маріїнському палаці де проходять державні події, зустрічі Глави Української Держави Володимира Зеленського.

Саме сьогодні готую ряд масштабних проєктів у багатьох країнах світу на підтримку України. Тому на свій ювілей вирішив порадувати вінничан та зробити останній у місті Вінниця масштабний проєкт, з якого кожна продана робота слугуватиме Україні, адже усі зароблені кошти готовий віддати задля Перемоги!!!

Точніше ювілей був трішки раніше, коли я з місією був за кордоном, але готувався до проекту «Поклик серця». Три масштабні виставки одночасно відкрились у трьох найкращих культурних закладах міста: «Моя душа – це Україна» у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї, «Погляд крізь серце» у Вінницькому обласному художньому музеї та «Політ до мрій» у Галереї ХХІ.

Каталог выставки «Зов сердца»

«Зов сердца» обложка каталога
Каталог выставки в формате .pdf

Хочеться в першу чергу подякувати людям, без яких це свято не було би таким би яскравим, саме завдяки їх матеріальній підтримці стало можливо зробити цей проєкт на високому рівні. Тому представляю Вам:

Давнього друга, голову Громадського об’єднання «Ми Вінничани» Валерія Коровія, заступника голови обласної Ради Дмитра Чаленко, депутатку міської ради Аллу Власюк, Олександра Домбровського з родиною, Володимира Продивуса, Сергі́я Кудлає́нка, Віктора Черепахіна, Олексія Жадейка, Юрія Котика та Дмитра Корзуна.

Хочеться подякувати за грамоти, подяки і дипломи Голові обласної державної адміністрації Сергію Борзову та голові Вінницької обласної ради В’ячеславу Соколову, Голові Львівської ОДА Козицькому Максиму, усім представникам Української Греко-Католицької церкви, центру військового капеланства Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, Директору Департаменту гуманітарної політики облдержадміністрації Вінницької обласної державної адміністрації, центру народної творчості Тетяні Цвігун.

Також хочеться подякувати за співпрацю у деяких творах Євгенії Божко, Олександру Брітцеву, Олександрі Ферендович, та особливо – Івоні Малевич, внучатій племінниці самого Казимира Малевича. Ну і звісно дяка усім людям що займалися організацією, а особливо Руслану Паламаровському, Тетяні Журуновій та Оксані Колісніченко.

Щиро дякую усім людям що прийшли на відкриття та підтримали словом і ділом. 

Дякую звичайно за подарунки і квіти, але хто читав уважно, то прочитав, що краще кошти, адже ще винен за броніки, які вже давно на наших хлопцях, що на передовій. 

Ну і дякую, звичайно, директору ресторану «Арталь» Вікторії Гладько за чудово підготовлений фуршет, на який були запрошені усі гості, що витримали цей довгий виставковий марафон.

Про мою творчість говорять різне, але найкраще сказав безумовно ГЕНІЙ сучасності, Флагман усіх митців України, тому почали відкриття зі слів мого друга: 

«Різноманітність та яскравість життєвої палітри Володимира вражає

Усюдисущий, всерозумний, всевидящий, тонкочутливий, він як талановитий ювелір вміє вигранити обрамлення до всього, що називається краса, талант, життєва неповторна мить. Енергетичні потоки його ідей матеріалізуються у захоплюючих полотнах та проектах, які беруть початок із локального, зокрема, рідного Поділля, і переростають у планетарні масштаби. Почув про Міжнародний культурний форум ЕКСПО «Шовковий шлях» та приємно здивувався.

Чого варта побудована ним концепція «Будинок під солом'яним дахом»? Дивуєшся, як ніхто раніше не здогадався увічнити цей винятковий вияв архетипу української ментальності?! Володимир побачив, описав, ще й увічнив хатинки різних регіонів країни у чудовій книзі з гідним поліграфічним виконанням.
Глобальний міжнародний форум «Кращий художник», де шануються гідні та плекаються юні, який супроводжується пленером, майстер-класами, виставками та гідним святкуванням талановитих митців – також його ідея!

А ще у арсеналі Володимира Козюка – фотоконкурс жіночої краси. Це, на мою думку, його важка артилерія. Не приховую, що заздрю, коли бачу, що жінки божественної краси завжди оточують колегу! Він добре зрозумів істину, що наш (божевільний) світ врятує краса, а ще – добро та його відтворення у всіх проявах та скрізь!

Володимир Козюк поспішає творити добро. Він із тих, хто не просить, а щедро роздає, радіє своїми досягненнями і досягненнями ближнього, має здатність бачити в кожній людині краще, не заздрить сильному – виняткова риса людини сильної духом та тілом. Мабуть, саме такі гіганти духу колись жили на нашій прекрасній землі за часів золотого віку людства. І можливо, саме таким належить побудувати МАЙБУТНЄ – у злагоді, доброті та красі. Думаю, що саме для цієї місії з'явився Володимир на нашій Планеті.

Удачі тобі, мій друже!»

Іван Марчук,
Народний художник України, лауреат національної премії України імені Тараса Шевченка

От і все, хто дочитав молодець, ідіть у музеї та галерею, робіть три селфі у кожному з музеїв, відмічайте локації та мене, візьміть участь у розіграші трьох етюдів – безкоштовно.
 

Голосование: 
0
Ваша оценка: Нет
0
Голосов пока нет