You are here

The best artist 2018: the best artists of the world came to Vinnytsya

Лучшие художники мира приехали в Винницу

Понад п'ятсот претендентів з усього світу змагались за право стати учасниками Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist 2018». Але фортуна посміхнулася лише найяскравішим талантам!

Сьогодні, 5 червня, о 14.30, на головній площі міста - Майдані Незалежності зустрічаємо художників-фіналістів із семи країн світу, які вибороли право увічнити принади нашого мальовничого Поділля та його обласного центру. Це Валерій Шматько, Євгенія Божко, Антон Ковач, Давид Іванішвілі, Анна Сушарник-Кравець, Злата Шишман, Чи Шаотін, Володимир Свачій, Жанибек Суйунбеков, Михайло Спорнік, Неллі Кірман, Закир Сабіров, Дмитро Кравець, Аваз Шарипов, Людмила Коваль, Олена Ляйтнер, Карен Агамян та Світлана Нечай-Сорока.

Як повідомив ініціатор заходу, Народний художник України Володимир Козюк, умови передбачають одну додаткову можливість стати учасником конкурсу. За це єдине місце бажаючі змагатимуться якраз у день відкриття пленеру. Назарій Третяк, Олеся Рибченко та Валентина Васкяліте самостійного обрали локації у Вінниці, створили полотна та презентуватимуть їх на головній площі міста о 14.00.

- Того, хто матиме найактивнішу підтримку в реальному режимі презентації, також запросимо до участі у подальшому змаганні за звання «Кращого художника», - каже Володимир Козюк. – Впевнений, у когось із цих митців є можливість стати кандидатом у фіналісти конкурсу!

Серед експертів, які в якості журі оцінюватимуть творчість учасників цьогорічного конкурсу:

– Міністр культури України Євген Нищук;

– генеральний директор Національного музею «Київська картинна галерея», заслужений діяч мистецтв України Юрій Вакуленко (голова журі);

– директор Національного художнього музею України Юлія Литвінець;

– народний художник України Володимир Козюк;

– голова Вірменської національної спілки художників Карен Агамян;

– мистецтвознавець, виконавчий директор ВГО «Мистецькі ініціативи», генеральний директор національного музею архітектури і побуту Оксана Повякель; 

– депутат Вінницької облради Людмила Станіславенко,  

– куратор Українського Національного Музею в Чикаго, редактор радіопрограми "Українська Хвиля" (Чикаго) Марія Климчак;

– засновник і редактор газети, Видавничий дім «Грузинська еліта», «Хресна» і «Особливий журнал» Нугзар Чіаберашвілі;

– заступник Вінницького міського голови Галина Якубович;

– директор департаменту культури Вінницької міськради Максим Філанчук; 

– керівник редакційної ради Національного проекту «Книга рекордів України» Олег Іваненко;

- посол культури та мистецтва Палестини в світі, доктор мистецтвознавства Джамаль Бадван;

– директор видавництва “Родовід” Лідія Лихач;

– Голова європейської асоціації «Сприяння збереження світовї художньої та культурної спадщини» Association «Conservation de l'Heritageculturel et artistique mondial" Дмитро Літкевич;

– директор компанії «Україна Міжнародна Медіа-Культура» Лю Юйдань;

– мистецтвознавець Олексій Жадейко.

Міністерство культури, Вінницька обласна державна адміністрація та міська влада Вінниці виступають у якості партнерів проекту. Отримала ідея вінницького художника схвалення і від самого Президента України.

Це й не дивно, адже метою проекту є формування іміджу Вінниці як європейського міста, популяризація України в світі, розвиток вітчизняного культурного потенціалу, презентація кращих зразків художнього мистецтва, підтримка та заохочення до творчості художників України та інших держав.

Об’єктами мистецької інтерпретації учасників конкурсу з 5 по 14 червня будуть міські пейзажі, визначні історичні місця та об’єкти культурної спадщини Вінниці та області.

Під час пленеру заплановані цікаві творчі майстерні, численні майстер-класи, обмін досвідом та семінари, де можна буде реалізовувати свої ідеї та художні програми. За результатами конкурсу організатори підготують до друку каталог, який презентуватиме творчість усіх учасників.

Фінальний гала-концерт із нагородженням переможців конкурсу «Кращий художник/The best artist» відбуватиметься в розважальному комплексі «Гостевія» 14 червня. Там усіх учасників пленеру нагородять дипломами, цінними подарунками та іншими відзнаками. А переможці отримають ще й спеціальну відзнаку виготовлену з коштовних металів - «Кращий художник/The best artist». У форматі нагородження буде присуджена й незалежна премія імені Валерія Гегамяна. Очікує учасників проекту чимало інших новинок та сюрпризів.

Не менше користі отримає від цьогорічного пленеру й Вінниця. За умовами конкурсу учасники обов’язково мають передати дві своїх роботи, з авторським правом на них, у фонд проекту «Кращий художник/The best artist». Одна з них стане експонатом у новоствореному музеї історії Вінниці, іншу отримають меценати проекту. За підсумками пленеру будуть організовані виставки у «Галереї ХХІ» та на Майдані Незалежності Вінниці на День міста.

Ексклюзивний партнер заходу - продюсерський центр «Некрасов».

Ювелірний партнер – «KIMBERLI».

Приймає та пригощає - «Гостевія».

Захід проходить за підтримки Сергiя Кудлаєнко.

Партнери:

- культурний центр «Галерея XXI»;

- завод художніх фарб "Палітра";

- благодійний фонд Людмили Станіславенко;

- ТМ «RUTA»;

- сервіс прокату лімузинів «Vip-avtosvadba»;

- ТМ «Регiна»;

- благодійний фонд Ірини Борзової;

- винний магазин "WineRoom";

- дiм шкiри та хутра "PRINCESS";

- Нацiональний проект "Книга рекордiв України";

- винний бутік «WineTime»;

- модельна агенція «Grace»;

- фонд Володимира Продивуса;

- Центр розвитку відносин з Китаєм «Шовковий шлях України».

Інформаційні партнери:

- медія-корпорація «RIA»;

- портал «Вінниця-ОК»;

- інформаційне агентство «Вінниця Daily»;

- сайт «VIN TOP».

Voting: 
0
Your rating: None
0
No votes yet