You are here

«The Moments of Life»

Виставка «Миттєвості життя» 2020

ГО «Кращий Художник» за сприяння Президентського Фонду Леоніда Кучми «Україна» у Музеї видатних діячів української культури Михайла Старицького презентують виставку талановитої співвітчизниці Віри Устянської.

Виставка Віри Устянської «Миттєвості життя» в Києві

Віра Устянська є художником, який щиро виражає власні почуття від життя на полотні та показує прості речі з незвичного боку. Її роботи заставляють глядача пильніше придивлятися до звичайного повсякденного життя і подивитись на нього свіжим поглядом, знайти в ньому особливу красу.

Натюрморт роботи Віри Устянської

Натюрморт - улюблений жанр творчості художниці.

«... наш внутрішній світ потребує бути відкритим для того, щоб розвиватися. Коли ми переглядаємо твори станкового живопису, слухаємо гарну музику або читаємо цікаву книгу – ми маємо унікальну можливість зазирнути в саму глибину своєї душі та щиро і відверто, як дитина, поспілкуватися із собою. Я не ставлю за мету писати у якомусь стилі, чи наслідувати артистичні тенденції сьогодення. Моя головна мета – щире спілкування з кожним. Бо я знаю, що кожен з глядачів знайде ту саму унікальну картину, яка допоможе відчути найщиріші емоції, та зазирнути у себе. На цій виставці я хочу розкрити свій внутрішній світ та поспілкуватися з кожним мовою живопису... ».

Віра Устянська народилася в Запоріжжі 27 вересня 1988 року. У 2015 році закінчила Харківську академію дизайну та мистецтв, де навчалася станковому живопису у портретно-жанровій майстерні під керівництвом В. Чауса та В. Ганоцького. У доробку художниці вісім персональних, більше тридцяти всеукраїнських і зарубіжних виставок, українські та зарубіжні пленери. Її роботи знаходяться у Харківському, Запорізькому, Шаргородському художніх музеях, у музеї заводу Дніпроспецсталь та у приватних колекціях України, Польщі, Литви, Китаю, США, Канади, Тайвані, Румунії та Росії.

Картина Віри Устянської

Виставка «Миттєвості життя» дає глядачу можливість зазирнути у світ художніх образів домашнього затишку та щедрої української природи, створених художницею. Завдяки цьому можна відчути весняний сонячний ранок або теплий осінній вечір. Деякі картини, здається, випромінюють сонячне світло, а в інших відчувається духмяний запах квітів. Тематичні натюрморти змальовують багатий врожай та немов запрошують глядача до обіду або вечері. Кожна робота передає відчуття однієї миті – тієї, що хочеться запам'ятати на все життя. Миттєвості життя, які показані художницею, написані сміливо, експресивно, у багатій палітрі кольорів.

Ганна Лисенко
аспірантка кафедри теорії і історії мистецтв, ХДАДМ.

Voting: 
0
Your rating: None
0
No votes yet