You are here

Stud-Art-Move

Stud-Art-Move Студ-Арт-Движ

Це було абсолютно молодіжне свято, яке дозволило поринути у мистецтво і водночас поспілкуватися у неформальній атмосфері на високі теми. Розпочалася подія з відкриття персональної експозиції живопису молодої одеської художниці Злати Шишман, яка вже два роки поспіль бере участь у Міжнародному мистецькому пленері «Кращий художник/The best artist». На виставці було представлено більше двох десятків робіт, які були написанні у Вінниці та інших міста за останні два роки. На полотнах Злати «оживають» затишні вулички нашого міста, сонячний і тихий Південь та величні Карпати – така собі живописна мапа України.

Українська художниця Злата Шишман

Злата Шишман завершила Одеську державну академію будівництва на архітектури за напрямом «Образотворче мистецтво». Художниця працює у техніці олійного живопису в жанрах пленерного пейзажу, портрету, натюрморту, жанрової композиції. Паралельно з творчістю, викладає живопис, малюнок і композицію в художній школі ім. Костанді. Член НСХУ з 2018 року. Її твори знаходяться в приватних колекціях в Україні, США, Великобританії, Болгарії, Литві.

Злата Шишман на тлі картин з виставки

Художниця працює у стилях реалізму та імпресіонізму. Вона передає навколишнє оточення у незвичному світлому ракурсі, що неабияк передає її настрій та характер. За словами Злати, на таку особливість вплинуло оточення і місце, в якому вона народилася і виросла – місто Ізмаїл. Роботи, які Злата привезла до Вінниці, написанні від великого захоплення. Дівчина презентує те, що її вразило і зачепило найбільше.

Конкурсанти проекту Обличчя Вінниччини зі Златою Шишиман

Побачити роботи молодої одеської художниці зібрались конкурсанти проекту «Обличчя Вінниччини». Це було перше їхнє знайомство між собою та з організаторами проекту – громадською організацією «Кращий художник/The best artist» і Студентською радою Вінниччини. Очевидно, що боротьба за перемогу у фіналі буде запеклою, адже вже зараз участь у голосуванні за конкурсантів взяли більше 30 000 людей, а сам допис отримав понад 270 000 переглядів, що впевнено виводить цей конкурс на перше місце серед усіх конкурсів, які відбувалися на платформі медіа-партнера проекту «20 хвилин».

Організатор проекту Володимир Козюк

Організатори:

Вінницька міська рада
Громадська організація «Кращий художник/The best artist»
Студентська рада Вінниччини
За підтримки друкарні-видавництва «Твори»

Voting: 
0
Your rating: None
0
No votes yet