You are here

Plein air painting by Valery Shmatko

Пленерний живопис Валерія Шматька

У рамках V Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник /The best artist-2021» у Вінницькому обласному художньому музеї триває персональна виставка харківського художника Валерія Шматька. У експозиції «Пленерний живопис Валерія Шматька» представлено 40 живописних полотен, на яких зображені архітектурні перлини та історичні види Вінниччини, гірські ландшафти Карпат, пейзажні мотиви Криму.

Учасники пленеру на виставці Валерія Шматька
Учасники пленеру на виставці Валерія Шматька

Самобутнє обличчя художника виявляється у цілісності всього його творчого доробку. Живопис митця породжений безпосередністю сприйняття, відкритим поглядом на світ. Роботи відзначаються яскравою та насиченою палітрою барв, експресивною манерою виконання, захопленістю і безпосередністю у відображенні одухотвореної краси і розмаїтості навколишнього світу. Через звичні та повсякденні враження проступає філософська глибина життя. Автор зумів створити свій стиль, в якому традиція і класика з’єдналися з мальовничою стилістикою художника ХХІ століття.

Валерій Шматько
Валерій Шматько

Валерій Шматько народився у 1965 році в Харкові. 1997 року закінчив живописне відділення Харківського художньо-промислового інститут за спеціальністю «Реставрація творів мистецтва». Учасник численних всеукраїнських, зарубіжних, міжнародних виставок та пленерів. У 2012 році художника було нагороджено золотим знаком «Лауреат» і почесним дипломом Міжнародного фонду «Культурне надбання». У 2018 році він став переможцем Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник /The best artist».

Працює у жанрах тематичної картини, пейзажу та натюрморту.

Твори зберігаються у Харківському художньому музеї та приватних колекціях України, США, Франції, Кореї, Китаю, Росії, Польщі, Болгарії та інших країнах.

Voting: 
0
Your rating: None
0
No votes yet