You are here

Sviatoslav Virsta

Художник Святослав Вірста

Святослав Вірста (Україна)

Мистецький твір – це не фіксована величина, воно проривається за рамки полотна та своїм проривом символізує Я є Формула. Я є не тільки в  повсякденні, я є у вічності. Комбінація цифр – далеко не аброкадабричний підхід творця, який заплутує глядача, це дійство, що веде до лабиринтів підсвідомості і розкриває таємниці Всесвіту. Це не тільки послідовність цифр, кодів, це – магія, відображена на полотні.

Споглядання твору творця як автора занурює глядача у таємничий простір "Я єсмь", примушує не тільки спостерігати, а й думати, адже інформація на картинах заворожує та заманює. Так, на полотні абстракції із формул кожний вдумливий глядач побачить щось своє... Хтось буде спостерігати древні числові закони, а саме теософську редукцію, теософське рівняння, хтось – хитросплетіння кодів Фібоначчі, хтось – змінену форму ДНК, хтось – містерії древніх цивілізацій...Вірю в свої твори як сяйво, як мій прорив, як вихід на високі сходини всесвітнього простору, які дозволять людству зробити крок у напрямку перемоги Добра над Злом.

Опис робіт

φ-rstoizm (firstoizm)
175 x 65 cm
полотно, олія
2017 

φ-rstoizm (firstoizm) – головна робота арт-проекту "Я – Формула".

Інноваційний напрямок φ-rstoizm (firstoizm) має за мету створення симбіозу науки та мистецтва та виведення на новий рівень концептуальної ідеї, згідно з якою інтелектуальне пізнання є пріоритетним над емоційним сприйняттям.

Формули та сакральні символи на полотні, що імітує шкільну дошку, споглядаються як портальний простір, в якому знаходяться всі наукові спостереження та винаходи минулих століть та тисячоліть.

Найбільшими науковими скарбницями, які використовувалися в творчому світі, вважаються Золотий перетин та ряд чисел Фібоначчі.

Загальновизнано, що f = 1.61803... є позначенням золотої пропорції на честь Фідія – грецького скульптора, що застосував золотий перетин при створенні скульптур.

Крім того, на картині є і непізнані та невивчені хаотичні формули – складові наукових відкриттів найближчого майбутнього. 

Competitive works

  • Святослав Вірста 2021 Трансформації пізнання
  • Святослав Вірста 2021 Формула любові
  • Святослав Вірста 2021 φ-rstoizm (firstoizm)
  • Святослав Вірста 2021 Я формула
  • Святослав Вірста 2021 Математичні метаморфози
Average: 5 (2 votes)