You are here

Roman Uvarov

Художник Роман Уваров

Роман Уваров, Україна

Про автора

Роман Уваров народився у місті Кам’янець-Подільський в Україні. Основна освіта та професія пов’язана з енергетикою, але весь вільний час присвячує фотомистецтву. Входить до Національної спілки фотохудожників України. Свій перший кадр зробив ще у шкільні роки на фотоапарат «Смена 8М», а потім були цифрові камери і ось несподівано для себе, він у 2017 році, знову відзняв плівку)))

І тепер не може і не хоче зупинитися…

Ось що сам Роман каже про своє захоплення:

«Мені подобається аналогова фотографія, тобто надрукована.
Я не пам’ятаю хто сказав «доступність нівелює якість», але отримати зображення зараз надзвичайно просто, всі фотографують, терабайти фотофайлів – а що залишиться в історії? Зараз час технічної революції і фотографи бувають різні, але мені ближче аналогова фотографія!»

Відсилаю періодично свої фотографії на конкурси. У 2019 році отримав срібну медаль у Національному Пікторіальному Конкурсі.

Брав участь у проекті «Кращий художник 2019» у Вінниці, організатором котрого є Володимир Козюк – надзвичайний чоловік!

Є ще декілька перемог, але найголовніше вважаю коли фотографія хоч на хвилинку зупиняє шалений біг 21 століття, і ти зупиняєшся, розглядуєш, щось згадуєш.

Фотографую на різні камери та формати – від 24-36 мм до 9-12 см на старенький «Фотокор». Напевно все ще не знайшов свою камеру, тому маю їх декілька.

Роботи які представлені – це плівкові скани. Проєкт проходив у творчій майстерні Б. М. Негоди (Володимир Бучковський і Ольга Негода-Бучковская) травень 2022р. Майстриня проєкту – Наталія Свиридюк, яка створює всю красу й таємничість ляльок-мотанок. В образ втілилися Даша Присяжная, Liza Kozhuchok. Українську красу підкреслила та посилила неймовірна Варвара Акулова!

Competitive works

  • Роман Уваров 2022 #215923394
  • Роман Уваров 2022 #954826250
  • Роман Уваров 2022 #1305492834
No votes yet