You are here

Svitlana Kulchytska

Художник Світлана Кульчицька 

Світлана Кульчицька, Україна

Біографія

Кульчицька Світлана Дмитрівна народилася в Україні, місто Київ. За освітою художник-дизайнер, художник-мультиплікатор, бакалавр теології, режисер кіно та телебачення.

Двома студіями (Укранімафільм, СВN-СIS) пройшла шлях від мультиплікатора до начальника відділу. Працювала як художник, мультиплікатор, режисер відео та анімаційних сюжетів, фільмів, мультфільмів, кліпів, заставок, реклами. Писала сценарії, книги. Розробляла декорації. Працювала фотографом. Робила ілюстрації до різної друкарської продукції.

Картини брали участь у восьми виставках. Фотографії у трьох фотовиставках.

З 2011 до 2016 року я боролася з тривалою хворобою роблячи перший повнометражний фільм. На протязі робити ставало все більш зрозуміло, що відео зображення може лікувати. Почалася дослідницька робота за напрямом КФТ (кіно-фото терапії). Було написано книгу про напрямок «Яким буде твій фільм», зняті кфт-фільми.

Моя фільмографія включає в себе: 11 документальних фільмів. 6 мультфільмів. 4 художні фільми. Рекламні ролики, кліпи, заставки.

Маніфест

Зараз, у період війни, в мене потреба висловлювати біль і переживання через картини та фотографії. Вірю, що це потрібно не тільки мені. Зараз бачу як поступово здійснюються мрії про соціальний арт-проект на допомогу Україні. 

Коли війна обрушилася на мою країну, місто, коли ракета влучила в будинок сусіднього двору. Моє бажання щось робити, чимось допомагати, якось прискорювати настання МИРУ посилювалося щодня, і буде зі мною ДО ПЕРЕМОГИ.

Роботи

Жовто-Блакитна у вогні
полотно, олія
60 cm x 43,5 cm
2022
Є в Україні фільм Олександра Довженка «Україна у вогні». З цією війною робиться його продовження… Назва моєї картини перегукується з фільмом легендарного режисера. Вона конкретніша з розбивки кольору прапора, що візуально посилює зміст.
Наразі неможливо бути байдужою чи нейтральною до подій в Україні. Руйнування, палаючі будинки наших міст та сіл не виходять із пам'яті. Головний персонаж: УКРАЇНА у вигляді Жовто-Блакитної корови, яка символізує село, достаток у будинках та благополуччя. Вона виділяється з пекла руйнувань і всім своїм виглядом проситься на мирне тло України. Я вірю, що це буде для моєї країни. І для моєї картини. Коли вона стане диптихом.

Competitive works

  • Світлана Кульчицька  2022 Жовто-Блакитна у вогні
Average: 5 (3 votes)